Wonen in hartje Dendermonde in een oase van rust en groen

Benieuwd welk appartement het beste bij jou past? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

Door ons je gegevens te verzenden, geef je aan dat je akkoord gaat met onze privacy policy.

Wonen in hartje Dendermonde in een oase van rust en groen


Benieuwd welk appartement het beste bij jou past? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.


Door ons je gegevens te verzenden, geef je aan dat je akkoord gaat met onze privacy policy.

Dendermonde: zóveel troeven

Middenin de stad wonen is dé nieuwe trend. Logisch toch? Met veel openbaar vervoer, gezellige winkels en alle dagelijkse voorzieningen vlakbij biedt urban living ontzettend veel voordelen! Maar het kan nóg beter: de voordelen van de stad, gecombineerd met een stevige portie erfgoed, groen en rust… Dat is Dendermonde! Het prachtige stadhuis, het belfort en de Ros Beiaardommegang zijn erkend als UNESCO werelderfgoed. En jij kan er middenin wonen, want op de gronden van de voormalige abdijschool verrijst Hof van Saeys. Word jij morgen wakker met zicht op de eeuwenoude abdijtuin?

Download onze brochure Download onze brochure

Het unieke karakter van Dendermonde? Water, groen, geschiedenis en een bruisende handelskern! En dan vergeten we nog dit: een wervelend verenigingsleven, een knooppunt van openbaar vervoer en veel aandacht voor wandelaars en fietsers. Het slimme stadsvernieuwingsproject Hof van Saeys geeft het centrum van Dendermonde binnenkort een nieuw elan. Dankzij de Mathildelaan, de nieuwe doorsteek langs Hof van Saeys fiets, wandel, of – wie weet – step je makkelijk naar school, het station, de Grote Markt, of gewoon naar je favoriete terrasje in de buurt.

  • Hedendaagse architectuur midden in het historische centrum
  • Winkels, scholen, station, supermarkt, urban clinic … allemaal in de buurt
  • Vlot ondergronds parkeren, 22 buslijnen en deelauto’s vlakbij

Wist je dat?

De Mathildelaan dankt haar naam aan de sterke vrouw die Dendermonde bestuurde rond de 13e eeuw. Ze richtte onder meer het lokale Sint-Blasiushospitaal op. En nu brengt ze dus opnieuw vernieuwing in Dendermonde!

In Hof van Saeys woon je natuurlijk ook ecologisch en energiezuinig. We bieden bovendien de perfecte balans: wonen in alle privacy en toch deel uitmaken van een bloeiend stadsleven. De appartementen van Hof van Saeys zijn slim en duurzaam ingericht, ze bieden alle comfort en gebruiksgemak om elke dag heerlijk te genieten, zowel binnen als buiten!

  • Appartementen tot 120 m² met 1, 2 of 3 slaapkamers én leefterrassen
  • Alle comfort van vandaag en morgen: aandacht voor levensloopbestendig wonen
  • Laag energieverbruik, vrij van fossiele brandstoffen, waterrecuperatie en groendaken

Met de paters van de Benedictijnerabdij als buren ben je verzekerd van een rustige en gemoedelijke omgeving. Het groen van hun abdijtuin biedt bovendien een fantastisch uitzicht! Ondanks de rust van de abdij zit er behoorlijk wat pit in Dendermonde! Hof van Saeys vervolledigt het commerciële hart van de stad, het is ook de ideale plek om aan je wandeling te beginnen langs de Scheldedijk, Oude Dender, het Saske-tragel, de forten en het stadspark. Eindigen doe je natuurlijk op een terrasje in de wandel-en fietsstraat doorheen Hof van Saeys!

  • Grenzend aan de rust van de abdijtuin, met de paters als buren
  • Omringd door een perceel van meer dan 3000 m² groen, fleurige balkons en groendaken
  • De oude waterloop ’t Vaardeken wordt opengelegd en net als de doorsteek naar de Dijkstraat toegevoegd aan het openbaar domein
  • De waterpartij van ‘t Vaardeken draagt samen met de groene, autovrije Mathildelaan bij aan kwalitatief openbaar domein

Elan voor stadsvernieuwing

Stad Dendermonde maakt de komende jaren werk van een vernieuwde autoluwe Oude Vest met veel groen, water en terrassen. Verbinden zit Dendermonde in het bloed. Of moeten we zeggen het water? Net zoals de Oude Dender, de Schelde en binnenkort ook het Vaardeken door Dendermonde stromen, zal Hof van Saeys een nieuwe dynamiek laten stromen door de stad. Dat is precies wat het gerenommeerde OYO architecten uit Gent samen met het stadsbestuur van Dendermonde en Uplace voor Hof van Saeys in gedachten hadden. Het groen van de abdijtuin laten aansluiten op het bruisende commerciële leven in de stad. Het wooncomfort van het centrum connecteren aan ecologie en duurzaamheid. Twee stadsdelen létterlijk met mekaar verbinden, door een fiets-en wandelweg te maken tussen de Oude Vest en de Dijkstraat. Goed voor het authentieke Dendermondegevoel in een nieuw, architecturaal jasje!

“Wij bouwen stedelijke woonkamers. Hof van Saeys moet een plek worden waar het prettig vertoeven is: waar je graag woont en waar je elkaar graag tegenkomt.”

Nigel Jooren, OYO architecten uit Gent